Referenties

In het XML Script kunnen referenties worden gemaakt naar andere objecten zoals bijvoorbeeld tenants, databronnen, datasets of attributen.

Referentie naar een tenant

Een tenant wordt gerefereerd aan de tenant naam met behulp van een Name element zoals bijvoorbeeld in de operatie UpdateTenant: <UpdateTenant>
  <Tenant>
    <Name>UpdatedTenantImportDatasource</Name>
  </Tenant>
  <User>
    <Name>admin</Name>
  </User>
  <Operations>
    ...
  </Operations>
</UpdateTenant>

Het refereren naar tenants is alleen toegestaan in de Root Tenant Context

Referentie naar een databron

Het refereren naar een databron kan met de databron naam met behulp van het Name element of met de databron URI met behulp van het URI element:

...
  <Dependencies>
    <Datasource>
      <URI>urn:geolinq:script:my-datasource</URI>
    </Datasource>
    <Datasource>
      <Name>MyDatasource</Name>
    </Datasource>
  </Dependencies>
...

De databron moet bestaan binnen de context van tenant.

Referentie naar een onderdeel van een databron

Datasets, klasse objecten, schermen etc. maken onderdeel uit van databron en kunnen op dezelfde wijze gerefereerd worden. Datasets, klasse definities etc. worden gerefereerd de naam met behulp van het Name element:

...
  <Dataset>
    <Name>MyDataset</Name>
  </Dataset>
...

Als er meerdere databronnen zijn gekoppeld kan er sprake dubbele namen voor datasets, klasse definities etc. Aangezien de naam binnen een databron altijd uniek kan worden volstaan met het specificeren van de databron:

...
  <Dataset>
    <Datasource>
      <URI>urn:geolinq:script:my-datasource</URI>
    </Datasource>
    <Name>MyDataset</Name>
  </Dataset>
...

Referentie naar een attribuut

Het refereren naar een attribuut gebeurt binnen de context van een klasse definitie. De attribuutnaam is uniek binnen de klasse definitie, maar gebruiker- en systeemattributen mogen wel dezelfde naam hebben. Hiertoe wordt het system attribuut toegepast zodat kan worden gespecificeerd of het gebruiker- of systeemattribuut betreft:

...
  <Property system="true">ID</Property>
...

De standaardwaarde van het system attribuut is false en kan voor gebruikersattributen worden weggelaten:

...
  <Property>Area</Property>
...

Referentie naar een gebruiker

Een gebruiker wordt gerefereerd aan de gebruikersnaam met behulp van een Name element zoals bijvoorbeeld in de operatie UpdateTenant:

<UpdateTenant>
  <Tenant>
    <Name>UpdatedTenantImportDatasource</Name>
  </Tenant>
  <User>
    <Name>admin</Name>
  </User>
  </Operations>
</UpdateTenant>