CreateTenant

Operatie voor het aanmaken van een nieuwe tenant onder de root tenant:

<CreateTenant>
  <TenantClass>MyTenantClass</TenantClass>
  <Properties>
    <Name>MyTenantName</Name>
  </Properties>
  <Administrator>
    <Username>Adminstrator</Username>
    <Email>administrator@example.com</Email>
    <Password>Secret</Password>
  </Administrator>
  <TenantURL>
    <Host>portal.example.com</Host>
    <Path>/adminportal/</Path>
  </TenantURL>
  <License>license.txt</License>
  <Operations>
    <ImportDatasource><FileName>datasource.xml</FileName></ImportDatasource>
  </Operations>
</CreateTenant>

The operatie CreateTenant mag alleen uitgevoerd worden in de root tenant context, omdat een onderliggende tenant zelf geen tenants heeft.

Parameters

De CreateTenant operatie heeft de volgende parameters:

Element Verplicht Omschrijving
TenantClass Nee Referentie naar de tenant klasse definitie afgeleid van GlTenant. GlTenant is de standaardwaarde als er geen tenant klasse definitie wordt opgegeven.
Properties Ja Specificatie van de tenant eigenschappen zoals Name, Description etc
Administrator Nee Start element voor de specificatie van het administrator account. Centraal gebruikersbeheer vanuit de root tenant wordt toegepast waneer er geen Adminstrator account wordt gespecificeerd.
TenantURL Ja Start element voor de URL van de tenant voor het GeolinQ beheerdersportaal.
License Nee Bestandsnaam voor de licentie file in het ZIP archief
MapPosition Nee Standaard kaartpositie van de tenant. Waneer er geen kaartpositie wordt opgegeven wordt kaartpositie uit de root tenant gebruikt.
Operations Nee Optionele tenant specifieke operaties voor de aangemaakte tenant.

Het element Operations bevat de operaties zoals bijvoorbeeld ImportDatasource voor de tenant. De CreateTenant operatie zal een nieuwe taak afsplitsen wanneer de onderliggende tenant is aangemaakt om operaties in het script uit te voeren tussen de Operations elementen.

Voorbeeld van een CreateTenant operatie:

Properties

Een tenant heeft de volgende properties of eigenschappen:

Element Verplicht Omschrijving
Name Ja Unieke naam voor de tenant
Description Nee Beschrijving van de tenant

Administrator

The administrator is defined by username, password and email address:

Element Verplicht Omschrijving
Username Ja Gebruikersaccount administrator
Email Ja Emailadres voor de administrator
Password Ja Wachtwoord voor het administrator account

TenantUrl

Element Verplicht Omschrijving
Host Ja Hostnaam voor de tenant bijvoorbeeld organisation.example.com
Path Nee Aanvullend pad na de hostnaam

MapConfig

Element Verplicht Omschrijving
BaseLayer Nee Achtergrondlaag voor de kaart. Mogelijke opties zijn OPENSTREETMAP voor Open Street Map of de BRT_ACHTERGRONDKAART als standaardkaart voor Nederland.
CoordinateSystem Nee Coordinatensysteem in EPSG moet worden gespecificeerd indien geen achtergrondlaag is gespecificeerd.
DisplayCoordinateSystem Ja Coordinatensysteem in EPSG moet worden gespecificeerd voor kaartweergave.
CenterX Nee X Coordinaat voor midden positie van de kaart.
CenterY Nee Y Coordinaat voor midden positie van de kaart.
MapScale Nee Schaal van de kaart