Uitvoeren van een XML script in een taak

Het script wordt uitgevoerd in een taak op de taak server. Het script wordt als ZIP bestand of als XML bestand wordt geupload in GeolinQ naar de taak waarmee het script wordt uitgevoerd op de betreffende tenant. Het script zal zich opsplitsen wanneer het operaties gaat uitvoeren op een onderliggende tenant zodat alle operaties in de context worden uitgevoerd van de onderliggende tenant.

1. Selecteer Taken van het hoofdmenu

2. Selecteer Toevoegen Taak van de taakbalk

3. Selecter het taaktype XML Script

Nu verschijnt de formuliergroep  XML Script Taak.

4. Selecteer het ZIP bestand of het XML bestand voor het XML script bij XML Script ZIP bestand

In het geval dat het script is opgenomen in een ZIP bestand verschijnt een keuzelijst met alle XML bestanden in het ZIP bestand.

5. Selecteer de XML Script file van de XML Script bestandsnaam selectiebox

6. Selecteer Versturen om de taak aan te maken.

Nu is de taak voor het XML script in de wachtrij geplaatst en wordt door de taakserver opgepakt. Eventuele foutmeldingen tijdens de uitvoering van het script kunnen in de taaklog worden bekeken.