Genereren datamodel

Voordat de BRK in GeolinQ ingelezen kan worden, moet het BRK datamodel gegenereerd worden. Er zijn twee formaten waarin de BRK geleverd wordt:

• BRK-Stand formaat
  • BRK-GemeenteGebaseerdeStand formaat

Deze formaten worden gedefinieerd door verschillende XSD's. Het BRK datamodel in GeolinQ wordt gegenereerd vanuit de XSD's. In deze tutorial wordt gewerkt met het BRK-GemeenteGebaseerdeStand formaat.

Log aan op GeolinQ en navigeer naar Databronnen. Klik op Toevoegen Databron om een nieuwe databron toe te voegen. Geef de databron de naam "BRK" en eventueel een beschrijving en selecteer XML DataSource als databron type. Selecteer als GML parcel versie 2.0 en EPSG:28992 (RD) als coördinatensysteem en kopieer de volgende URL's in het veld XSD Url:

https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/product-mutatie/v20120901/BRKLeveringMutatie_v1_1_4.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/product-stand/v20130701/BRKLeveringStand_v1_2_0.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/snapshot/imkad-bag-adres/v20120201/BRKLeveringImkadBagAdres_v1_1_0.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/snapshot/imkad-gba-persoon/v20120901/BRKLeveringImkadGbaPersoon_v1_1_4.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/snapshot/imkad-gba-persoon-ref/v20120201/BRKLeveringImkadGbaPersoonRef_v1_1_0.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/snapshot/imkad-nhr-rechtspersoon/v20120201/BRKLeveringImkadNhrRechtspersoon_v1_1_0.xsd
https://www1.kadaster.nl/1/schemas/brk-levering/snapshot/imkad-nhr-rechtspersoon-ref/v20120201/BRKLeveringImkadNhrRechtspersoonRef_v1_1_0.xsd

Dit zijn de URL's naar XSD's die het BRK datamodel beschrijven.

Eigenschappen BRK databron

Kies opslaan zodat een taak wordt opgestart waarbij de XSD die het BRK model beschreven worden in GeolinQ worden geimporteerd.

Ga vervolgens naar de tab 'externe XML namespaces'. Hier zijn de BRK objectsdefinities conform de XSD's beschikbaar.

Voor het automatisch generen van de BRK klassedefinities in GeolinQ vinken we in de linker onderhoek de button 'datasets generen' aan en selecteren vervolgens 'datasets generen'.

Als het datamodel gegenereerd is, worden de gegenereerde datasets getoond onder de tab 'klassedefinities' .

PS: het is mogelijk om een selectie van objectdefinities vanuit XSD definitieste generen. In dat geval worden alleen de gewenste object defenities aangevinkt en gegenereerd.