Configureren van WMS

Configureren van WMS laag

Om een laag toe te voegen aan een WMS, navigeer naar de Lagen tab en klik op Toevoegen laag. Het Datasets zoekscherm verschijnt om te zoeken naar de datasets die als WMS laag gepubliceerd moeten worden. Voer de zoekvraag in en klik om Zoeken. De gevonden datasets worden getoond in de resultaten lijst en worden getoond op de kaart. De WMS laag wordt gedefiniëerd door de zoekvraag. Klik op Opslaan om de WMS laag op te slaan. Een nieuwe dialoog wordt gepoend om de laag configuratie in te voeren. Voeg een naam, titel en beschrijving toe en vink Activeer aan. Sla de laag configuratie op. De laag naam, titel en beschrijving komen terug in het Capabilities document van de WMS.

Configureren van WMS stijl

Na opslag van de laag configuratie verschijnt het Datasets zoekscherm. Wanneer de zoekvraag gebaseerd was op een feature type klasse is er een Stijlen tab toevoegd. Klik op de Stijlen tab om de dialoog te openen om een stijl te configureren. Voeg de stijl naam, titel en beschrijving toe, vink Activeer aan en selecteer de publicatie stijl uit de keuzelijst met stijlen. Sla de stijl coonfiguratie op. The lijst met stijlen voor de WMS laag wordt getoond. De stijl naam, titel en beschrijving komen terug in het Capabilities document van de WMS.