Configureren van WFS

Om een feature type aan een WFS toe te voegen, navigeer naar de Feature type tab en klik op Toevoegen feature. Het Datasets zoekscherm verschijnt om te zoeken naar de feature datasets die als WFS feature dataset gepubliceerd moeten worden. Voer de zoekvraag in; Het veld Type klasse is een verplicht veld. Klik op Zoeken om de query uit te voeren. Alleen feature type klassen kunnen als WFS feature dataset gepubliceerd worden. De gevonden feature datasets worden getoond in de resultaten lijst en op de kaart. Klik op Opslaan om het feature type te selecteren voor publicatie.

De dialoog om het feature type configuratie in te voeren verschijnt. Voeg de naam, titel en beschrijving in en vink Activeer aan. Sla de feature type configuratie op. De feature type naam, titel en beschrijving worden gebruikt in het Capabilities document van de WFS service.