Importformaten

GeolinQ ondersteunt verschillende import- en exportformaten. De configuratie van deze formaten wordt opgeslagen en gekoppeld aan de klassedefinitie van het datamodel. Zodoende hoeven import- en export configuraties niet steeds opnieuw te worden geconfigureerd. Vanuit 'bestandsformaten' kunnen tevens de import en export configuraties aangepast of verwijderd worden.

Importformaten

Er is een onderscheid tussen het importeren van gegevens op dataset niveau en databron niveau. XML en GML data import vindt plaats op databron niveau. Voor meer informatie:Databron gegevens import. De overige formaten worden op dataset niveau ingelezen. Voor meer informatie zie: Datasets toevoegen. De volgende importformaten worden ondersteund:

Importformaat Dataset Beschrijving
ASCII Entity Importeren van komma, tab of anderzins gescheiden data. Er is een gegevensmapper beschikbaar om de juiste koppeling tussen de file en data definitie te leggen en indien gewenst de eerste regels van een file over te slaan.
ASCII-XY Feature Importeren van komma, tab of anderzins gescheiden data. Er is een gegevensmapper beschikbaar om de juiste koppeling tussen de file en data definitie te leggen en indien gewenst de eerste regels van een file over te slaan. Het importeren X,Y punten en de daarbij horende attributen wordt ondersteund.
ASCII-XY Pointcloud Importeren van komma, tab of anderzins gescheiden data. Er is een gegevensmapper beschikbaar om de juiste koppeling tussen de file en data definitie te leggen en indien gewenst de eerste regels van een file over te slaan. Het importeren X,Y punten en attributen per x-y punt of cell ( in geval van rasterdata) wordt ondersteund.
GeoTIFF Pointcloud Importeren van raster data. Er is een gegevensmapper beschikbaar om de juiste koppeling te leggen tussen de atributen per cell uit het de importbestand met de data definitie in GeolinQ te leggen.
LAS Pointcloud Het importeren X,Y punten en de daarbij horende Z attribuut wordt ondersteund. De Z-atribuut kan worden gekoppeld aan de gewenste atribuut uit de data definitie.
SHAPE Feature Generatie van model direct uit de Shape of toevoegen van data aan eerder geconfigureerd of gegeneerd model. Voor het toevoegen van data is een gegevensmapper beschikbaar om de juiste koppeling tussen de atributen uit de  shape files en data definitie te leggen. Het importeren van polygonen, lijnen en punten wordt ondersteund. TIP: shapes bestaan altijd uit drie bestanden met een .dbf, .shx en .shp extentie. De drie bij elkaar horende bestanden kunnen in een keer naar GeolinQ import gesleeept worden.
XML, GML Entity Importeren van XML bestanden waarbij eventuele geometrien in GML zijn beschreven.
GML Feature Importeren van GML bestanden van gegevens met een geometrie.