Gebruikersgroepen

Publieke gebruikersgroepen

Publieke gebruikersgroepen worden gebruikt om gegevens te publiceren die vrij toegankelijk zijn en waarvoor dus geen gebruikeraccount noodzakelijk is. Publieke gebruikersgroepen hebben geen leden en beschikken alleen op databron permissies.

Creëer gebruikersgroep

Navigeer naar de gebruikersgroep tab om een nieuwe gebruikersgroep te creëren. De Gebruikersgroep tab toont een lijst van alle gebruikersgroepen in GeolinQ. klik op Toevoegen gebruikersgroep. Er wordt een nieuwe dialoog geopend om een gebruikersgroep toe te voegen. Voer de naam van de gebruikersgroep en een beschrijving in en selecteer de gebruikergroep klasse. Afhankelijk van de gekozen gebruikersgroep klasse kan het systeem vragen om meer attributen in te voeren. Sla de gebruikersgroep op.

Voeg permissie toe aan gebruikersgroep

Na het opslaan van een nieuwe gebruikersgroep verschijnt er een dialoog om permissies toe te voegen aan gebruikersgroepen. Klik op Toevoegen permissie. Er verschijnt een nieuwe dialoog met een keuzelijst voor de selectie van het permissie type. Als "Functionele permissie" geselecteerd wordt, verschijnt er een nieuwe keuzelijst om de functionele permissie te selecteren. Als "Databron permissie" geselecteerd wordt, verschijnt er een keuzelijst om een databron te kiezen en twee keuzemogelijkheden. ,Als "Aanpassen klasse definitie" aangevinkt wordt, staat de permissie toe dat er klasse definities gecreëerd en aangepast worden. Als "Aanpassen dataset" aangevinkt is, staat de permissie het importeren van dataset toe. Als beide keuzemogelijkheden niet aangevinkt zijn, staat de permissie alleen het bekijken van datadefinities en datasets toe. Voor het kunnen exporteren van databronnen en datasets is geen speciale permissie nodig.

Permissies

Voor een beschrijving van de functionele en databron permissies zie autorisatie mogelijkheden