Tonen van survey

Navigeer naar de "Bathymetrie" databron en open het tabblad "Datasets". De geïmporteerde survey is toegevoegd aan de lijst van datasets. Klik op de naam van de survey om de survey te tonen op de kaart. De kaart dialoog wordt geopend en de survey omhullende wordt getoond in opgegeven kleur.

Survey preview

Om het dieptebeeld te visualiseren met eerst het diepte attribuut gekozen worden als te te visualiseren attribuut. Selecteer "Diepte" uit de Selecteer attribuut keuzelijst. Nu wordt er een keuzelijst toegevoegd die de kleurenschalen bevat die voor het geselecteerde attribuut beschikbaar zijn. Dit zijn alle relatieve kleurenschalen en de absolute kleurenschalen die via de grootheid aan het attribuut gekoppeld zijn. Selecteer de kleurenschaal "Ondiep". Nu wordt het dieptebeeld getoond op de kaart. Rechts op de kaart wordt de kleurenschaal legenda getoond.

Dieptebeeld

Het is ook mogelijk om een nieuwe kleurenschaal te maken. Klik op de knop op een nieuwe kleurenschaal te creëren.

Kleurenschaal knop

Nu opent de dialoog om een kleurenschaal te creëren. Gebruik "Relative01" als naam. Als er geen grootheid geselecteerd is, wordt een relatieve kleurenschaal gemaakt. Als een grootheid geselecteerd wordt, wordt een absolute kleurenschaal gemaakt. Selecteer geen grootheid en voer de volgende kleurenintervallen in en sla de kleurenschaal op. met de knop Nieuw kleurinterval kan een nieuw interval teogevoegd worden.

Kleurenschalen

Selecteer het diepte attribuut en de nieuwe kleurenschaal "relative01" uit de keuzelijst met kleurenschalen. Nu wordt de diepte met de nieuwe kleurenschaal gevisualiseerd.

Kleurenschaal visualisatie