GeolinQ Handleiding

GeolinQ is een web-based datamanagement applicatie voor het inwinnen, integreren en distribueren van geografische gegevens. De handleiding geeft alle informatie om GeolinQ te kunnen installeren, te kunnen leren en te kunnen gebruiken en is onderverdeeld in de volgende secties:

Sectie Beschrijving
Gebruikershandleiding Uitgebreide gebruikershandleiding met gedetailleerde beschrijving van de GeolinQ concepten en functionaliteit
XML Script Specificatie van het XML script inclusief voorbeelden
Zelfstudie In tutorials uitgewerkte GeolinQ use cases om de werking van GeolinQ te illustreren

Aan de slag met GeolinQ

Een GeolinQ omgeving is noodzakelijk om aan de slag te kunnen met GeolinQ. IntellinQ stelt GeolinQ omgevingen als een GeolinQ as a Service (GaaS) beschikbaar. Een GaaS omgeving is maandelijks opzegbaar en vereist geen installatie op de eigen IT omgeving. Neem contact op met IntellinQ om een tijdelijke GaaS omgeving aan te vragen om aan de slag te gaan met GeolinQ.

Gebruikers zonder kennis van GeolinQ kunnen het beste beginnen met het lezen van de onderdelen van de handleiding die de kernconcepten en architectuur beschrijven. Databronnen beschrijft de functionaliteit m.b.t. datamodellen, gegevens beheer en integratie. Services beschrijft de mogelijkheden van gegevens distributie. De onderdelen tenants en autorisatie geven een introductie m.b.t. architectuur en gebruikersbeheer. Tenslotte geeft geconfigureerde databronnen een overzicht van beschikbare geconfigureerde databronnen voor gebruik van basisregistraties als BRK, BAG, BGT en standaarden als ISO 19115.

Tutorials

GeolinQ is ontworpen om zonder ontwikkelervaring snel gegevensmodellen in elkaar te zetten, gegevens in te lezen en deze modellen te exporteren via services. In deze handleiding zijn een aantal tutorials voor zelfstudie beschikbaar waarin stap voor stap databronnen worden ingericht en gebruikt. Ook kan van start gegaan worden met GeolinQ aan de hand van een workshop. Neem contact op met IntellinQ voor meer informatie.

Support

GeolinQ gebruikers hebben toegang tot de support portal. In de support portal kunnen support tickets worden aangemaakt, nieuwe versies en licenties worden gedownload en openstaande tickets worden geraadpleegd.