Taken toevoegen

Naast taken die GeolinQ zelf automatisch aanmaakt voor het uitvoeren van processen kunnen een aantal type taken door gebruikers worden aangemaakt en naar keuze eenmalig of repeterend worden uitgevoerd waarbij de interval is te configureren. Als de 'start taak om' leeg wordt gelaten wordt de taak direct gestart bij opslaan.

De zelf te configuren taak typen zijn en specifieke aspecten per taak type zijn:

Taak type Uitleg
Import GDS Importeren van gegevens en mutaties van basisregistraties als BRK en BAG die via de Generieke Download Service (GDS) van het Kadaster beschikbaar zijn. De configuratie is specifiek voor GDS en wordt gekoppeld aan de een geconfigureerde databron.
Synchronise  Database Datasource Synchroniseren van externe databases die aan GeolinQ zijn gekoppeld. De taak wordt gekoppeld aan een eerder gekoppelde database.
External Process Executeren van externe processen. Indien gewenst kunnen executie argumenten worden meegegeven.
Import datasource content from VFS Importeren van gegevens en mutatie berichten van databronnen vanuit  een externe Virtual File Server. Hierbij is de keuze uit  de SFTP, FTP, FTPS en WebDAV protocollen. Hiermee is o.a. koppeling voor het inlezen van  basisregistraties vanuit aanbieders als KNOOP mogelijk.  Naast de configuratie van de verbinding is het mogelijk de volgorde van verwerking van berichten te definiëren.
Import dataset content from VFS Importeren van importbestanden vanuit een externe Virtual File Server. Hierbij is de keuze uit  de SFTP, FTP, FTPS en WebDAV protocollen. Geconfigureerd wordt waar het te importeren bestand staat. Naast de configuratie van de verbinding is er de keuze  de inhoud van de bestaande dataset te verwijderd of de opgehaalde data toe te voegen aan de bestaande content.

In geval van koppeling met een externe omgeving met SSL beveiliging zijn beveiligingscertificaten nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de GDS welke met PKI certificaten werkt. De beveiligingscertificaten dienen in een Java Keystore geplaatst gekoppeld aan de GeolinQ taakserver. Meer informatie over de benodigde installatie ( in Engels) is beschikbaar via: keystores and truststores.