Tenants

GeolinQ kent een tenantarchitectuur waarmee het mogelijk is om meerdere GeolinQ instanties in één GeolinQ installatie te onder te brengen. Elke tenant heeft een eigen databaseschema, eigen databronnen, eigen services en een eigen taak- en gebruikersbeheer. Zodoende kunnen meerdere organisaties of werkgroepen gebruikmaken van één installatie en de beschikbare servercapaciteit delen. Het werken met verschillende tenants kan grote voordelen op het gebied van IT beheer opleveren.

Een GeolinQ installatie heeft altijd één root tenant waarvan uit de tenants worden beheerd. Elke tenant heeft een eigen schema in de database waarin gebruikers, databronnen en taken zijn opgeslagen voor de tenant zijn opgeslagen. De root tenant en het root schema worden tijdens de GeolinQ installatie aangemaakt. Vanuit de root tenant kunnen de aanvullende tenants worden aangemaakt en beheerd.

Centraal gebruikersbeheer

De gebruikers, gebruikersgroepen en permissies kunnen in de root tenant of in de onderliggende tenant worden beheerd. Bij centraal gebruikers beheer worden de gebruikers, gebruikersgroepen en de permissies uit de root tenant gebruikt om het inloggen en de authorisatie in de onderliggende tenant.